Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de bamboe tandenborstel

Een tandenborstel van bamboe? Waarom?

Door een tandenborstel te maken van bamboe wordt er een hoop plastic bespaard, een materiaal dat schadelijk is voor mens en milieu. Bamboe is daarentegen één van de meest milieuvriendelijke materialen op aarde. Het neemt veel CO2 op en groeit supersnel. Zo helpen we de natuur dus een handje mee!

Bamboe, dat is toch hout? Is dat wel goed voor de natuur?

Bamboe is geen boom, maar een grassoort. Van alle grassoorten is bamboe de grootste én de enige die kan uitgroeien tot een bos. De meeste bamboeplanten groeien tussen de 5 en 20 cm per dag.

Is het wel veilig om te poetsen met een tandenborstel van bamboe?

De NextBrush wordt bewerkt via een natuurlijk proces, waardoor de nerf van het bamboe gesloten is voor bacteriën. Alle hoekjes en randjes zijn afgerond, dus er zitten geen splinters aan de tandenborstel. Zo heb j een optimaal poetscomfort!

Kost het meer tijd om te poetsen met een bamboe tandenborstel dan met een traditionele tandenborstel?
Nee! Er zijn wél twee dingen belangrijk:
• net als bij een normale tandenborstel dien je twee keer per dag goed te poetsen

• je moet je bamboe tandenborstel na gebruik goed afspoelen.

Zo poets je met hetzelfde gemak als met je oude tandenborstel!

Waar zijn de haren van gemaakt?

Wij hebben naar alle mogelijkheden gekeken om onze tandenborstel zo milieuvriendelijk mogel k te maken. De haren van de NextBrush z n van BPA-vrij Nylon.
Hierdoor is de borstel voor 98% biologisch afbreekbaar.

Hoe vaak moet ik de tandenborstel vervangen?

Net als bij de traditionele tandenborstel wordt aangeraden om de borstel te vervangen na drie maanden of nadat je ziek bent geweest.

Welke NextBrush moet ik hebben?

Iedereen heeft een andere mond, dus daar hebben wij rekening mee gehouden. Je kunt kiezen uit de NextBrush Soft, Medium of Hard. De hardheid van de haren van de NextBrush sluiten volledig aan op de hardheid van traditionele tandenborstels.